ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ο ΗΜΙΘΕΟΣ ΗΡΙΔΑΝΟΣ


Ο ΗΡΙΔΑΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΜΙΘΕΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΛΛΑΝΙΟΣ ΗΜΙΘΕΟΣ ΤΟΝ ΞΕΓΕΝΝΗΣΕ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΑ ΑΛΛΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ, (ΗΛΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΠΛΑΝΗΤΕΣ, ΖΩΑ, ΦΥΤΑ, ΨΑΡΙΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ Κ.Α.) ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΘΕΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ 9 ΕΝ ΝΕΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ Α ΑΛΦΑ ΚΑΙ ΤΟΥ Ω ΩΜΕΓΑΣΤΗΝ ΓΑΙΑ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΡΤΕΜΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΗΡΙΔΑΝΟΣ (ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΗΡΙΔΑΣ, ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ – ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΗΡΙΔΑΣ ΥΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ ΙΩΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΕΜΠΕΙ Η ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗ ΜΑΣ ΜΗΤΡΑ Ο ΣΕΙΡΙΟΣ). ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ, (ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΒΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ, ΓΙΑ 3 ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΡΙΧΝΑΝ ΜΠΕΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ). ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ! 


ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΗΡΙΔΑΝΟΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΝΤΕΛΗ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΥΣ ΤΟΥ ΜΗΝΩΑ, (ΤΟΥ ΜΥΣΤΗ ΤΟΥ ΝΟΥ) ΚΑΙ ΧΥΝΟΤΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ, ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ. ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΑΛΛΑ ΕΠΕΦΤΕ ΥΠΟΓΕΙΑ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ, (ΣΕ ΜΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ 16 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ).

ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΩΑ ΣΤΗΝ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΗΡΙΔΑΝΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΞΑΝΑ, ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ, ΔΙΟΤΙ ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΥΣΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.

ΑΝ ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΗΡΙΔΑΝΟ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΛΕΞΗ ΙΟΡΔΑΝΗΣΤΟ ΒΡΩΜΟΠΟΤΑΜΟ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ, ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΜΑΓΚΑΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΗΝ
ΓΗ, ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΚΑΙ ΧΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ.
Ο ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΛΟΙΠΟΝ, ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΑΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΗΡΙΔΑΝΟΥ.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ ΓΕΜΑΤΟ ΜΑΓΚΑΝΙΕΣ, ΟΠΟΥ ΜΕΣΑ ΤΟΥ ΒΥΘΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΣΤΗΝ ΡΟΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΑΛΛΑ ΧΥΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. 

ΕΠΙΣΗΣ Η ΡΟΗ ΤΟΥ ΙΟΡΔΑΝΗ ΠΟΤΑΜΟΥ ΣΥΧΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΠΗΓΑΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΠΗΓΗ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΝΕΚΡΗ ΘΑΛΛΑΣΑ.

ΑΡΑ ΛΟΙΠΟΝ, ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ AΝΤΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΛΛΟΙΩΣΕΙ. ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ, ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒOYME ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝOYME, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΗΚOYME, ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓOYME ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΟΝΑΤΙΖOYME.

ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΑΡΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ «ΜΗΝΩΑΣ Ο ΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΚΑΙ ΑΙΘΕΡΙΚΗ ΓΡΑΦΗ»

ΒΛΕΠΕ: https://www.aitherikigrafi.gr/minoas-aitheriki-grafi

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΚΕΔΩΝ