ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΤΙ ΓΙΟΡΤΑΖΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΙΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΙΣ 28 ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΜΗΝΑ ΕΚΑΤΟΜΒΑΙΩΝΑ (ΜΕΣΑ ΙΟΥΛΙΟΥ-ΜΕΣΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ), ΟΤΑΝ ΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΤΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ, Η ΑΘΗΝΑ Η ΑΕΙΠΑΡΘΕΝΟΣ, Η ΣΥΝΕΤΗ, Η ΚΟΣΜΙΑ, Η ΚΑΛΟΒΟΥΛΗ, Η ΜΕΙΛΙΧΙΑ, Η ΠΟΛΥΕΥΣΠΛΑΧΝΗ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΑΘΗΝΑΙΟΥΣ. ΝΑΟΣ ΤΗΣ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ.

ΕΠΙΣΗΣ Ο ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟΣ ΗΤΑΝ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΑΡΜΕΡΑΣ Η ΜΑΡΜΑΡΗΓΗΣ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ ΠΟΥ ΤΡΕΜΟΣΒΥΝΕΙ.

ΤΟ ΆΣΤΡΟ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ.

ΑΛΛΙΩΣ Η ΜΑΡΜΕΡΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΗΜΕΡΑ.

ΕΙΝΑΙ Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΙΡΙΟ ΦΩΤΙΖΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ.

Ο ΣΕΙΡΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΩΟΠΟΙΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΓΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ. Ο ΙΕΡΟΦΑΝΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΜΥΣΤΗΡΙΩΝ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΗΣ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΑΡΕΙΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ … ΑΥΤΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΓΑΙΑ. ΤΟ ΆΣΤΡΟ ΤΟΥ ΣΕΙΡΙΟΥ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ, ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΓΗ, ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΜΟΥΣΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΙΕΡΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΚΥΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΝΑΙΟ ΔΙΑ ΔΙΟΤΙ Ο ΣΕΙΡΙΟΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΥΝΟΣ. “ΜΑ ΤΟΝ ΚΥΝΑ” ΕΛΕΓΕ Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΟΤΑΝ ΟΡΚΙΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΒΕΒΗΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΡΚΙΖΟΤΑΝ ΣΕ ΣΚΥΛΟ …

“ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΥΛΗ ΘΕΩΝ, ΈΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΠΝΟΗ ΖΩΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΗΤΕΡΑ. ΧΩΡΙΣΤΕΣ, ΟΜΩΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΟΙΡΑΣΜΕΝΟΥΣ, ΚΑΙ Η ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΕΝΩ Η ΑΛΛΗ ΕΧΕΙ ΤΟΝ ΟΡΕΙΧΑΛΚΙΝΟ ΟΥΡΑΝΟ ΓΙΑ ΣΙΓΟΥΡΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗ. ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΦΥΪΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ Η ΜΕΡΑ.”
ΠΙΝΔΑΡΟΣ (ΣΤ΄ ΩΔΗ ΝΕΜΕΟΝΙΚΟΥ) @MARIA MERABELIOTI

Η ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ΟΤΙ Η ΞΕΝΟΦΕΡΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΟΝ ΔΕΚΑΠΕΝΤΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΥΜΠΙΠΤΕΙ ΜΕ ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΙΣ 28 ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΜΗΝΑ ΕΚΑΤΟΜΒΑΙΩΝΑ (ΜΕΣΑ ΙΟΥΛΙΟΥ – ΜΕΣΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ), ΟΤΑΝ ΤΕΛΟΥΝΤΑΝ ΤΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ, Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ; Ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ Ο ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΝΑΟ ΜΙΑΣ  ΑΣΗΜΑΝΤΗΣ ΙΟΥΔΑΙΑΣ ΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΗΣ ΩΣ “ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ”;

ΑΛΛΩΣΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟΝ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΚΤΗΝΩΔΟΥΣ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΕΡΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ “ΕΞΑΓΝΙΣΤΟΥΝ”. ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΔΕ ΑΠΟ ΑΥΤΑ, ΟΠΟΥ ΛΑΤΡΕΥΟΝΤΑΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ, ΠΑΓΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΟΤΗΤΕΣ, ΧΤΙΣΤΗΚΑΝ ΝΑΟΙ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΙΟΥΔΑΙΑ ΠΑΝΑΓΙΑ, Η ΟΠΟΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΘΕΟΤΗΤΩΝ. Η ΒΕΒΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΚΛΟΠΗ ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ.

ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΟ ΠΟΤΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΣ, Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ, ΣΕ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΚΑΙ ΜΙΑΡΟ ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΝΑΟ, ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΠΙ ΙΟΥΣΤΙΝΙΑΝΟΥ (482-565) ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΕ ΚΑΙ ΟΡΙΣΤΗΚΕ ΩΣ Η «ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ». Η ΛΑΤΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΟΦΩΤΗΣ, ΕΛΛΗΝΙΔΑΣ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΕΔΩΣΕ ΜΕ ΒΕΒΗΛΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΣΕ ΜΙΑ ΑΣΗΜΑΝΤΗ ΙΟΥΔΑΙΑ ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΘΕΝΟ (ΓΕΝΝΗΣΕ ΔΩΔΕΚΑ ΠΑΙΔΙΑ), ΚΑΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ “ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΘΗΝΙΩΤΙΣΣΑ”. ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΑΥΤΟΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΜΙΑΡΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΥΠΕΣΤΗ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΤΡΙΚΛΙΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.

ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΗΤΑΝ ΜΕΓΑΛΟ, ΑΦΟΥ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Β‘ ΒΟΥΛΓΑΡΟΚΤΟΝΟΣ ΓΙΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΑΘΗΝΙΩΤΙΣΣΑ. ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΑΤΙΝΟΥΣ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΥΛΗΘΗΚΕ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΗΚΕ ΣΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΙΑ «ΣΑΝΤΑ ΜΑΡΙΑ ΝΤΙ ΑΤΕΝΕ», ΕΝΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΓΙΝΕ ΤΖΑΜΙ.

ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΜΙΑΣ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗΣ ΜΕΤΟΠΗΣ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΕΞΑΛΛΟΥ Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΑΠΟ ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΜΙΑΡΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΒΕΒΗΛΩΣΑΝ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΔΙΑΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΝΑΟΥ.

ΤΟ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΤΙΣ 15 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΙΑ ΑΣΗΜΑΝΤΗ, ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΗ ΙΟΥΔΑΙΑ … ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΠΛΕΟΝ, ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΥΒΡΕΩΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΛΗΡΩΜΗ… 

ΠΗΓΗ

https://terrapapers.com/ti-giortazan-oi-ellines-stis-15-aygoystoy/