ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΝΔΡΕΙΑ: 10η ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ

 


ΑΝΔΡΕΙΑ ΕΣΤΙ ΕΞΙΣ ΨΥΧΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΣ ΥΠΟ ΦΟΒΟΥ, ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑ ΠΟΛΕΜΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ, ΘΑΡΣΟΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΝ, ΕΓΚΡΑΤΕΙΑ ΨΥΧΗΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΙΝΑ, ΤΟΛΜΗ ΥΠΗΡΕΤΙΚΗ ΦΡΟΝΗΣΕΩΣ, ΕΥΘΑΡΣΙΑ ΕΠΙ ΘΑΝΑΤΟΥ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑΣ, ΕΞΙΣ ΔΙΑΦΥΛΑΚΤΙΚΗ ΛΟΓΙΣΜΩΝ ΟΡΘΩΝ ΕΝ ΚΙΝΔΥΝΟΙΣ


Η ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΘΗΚΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΩΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΝΕΛΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ ΑΡΗ.

Η ΑΝΔΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ, ΝΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΚΙΝΕΙΤΑΙ Ή ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ Ο ΦΟΒΟΣ, ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΕΙΣ ΜΕ ΑΡΕΤΗ ΚΑΘΕ ΖΗΤΗΜΑ Ή ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΟΥ ΣΧΕΤΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ. ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΥΡΘΕΙ ΑΠΟ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ, ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΝΑΣ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ, ΔΡΩΝΤΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ Η ΔΡΑΣΗ ΣΟΥ ΑΥΤΗ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΟΡΜΗΤΙΚΑ, ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΠΡΑΤΤΕΙΣ ΤΑ ΟΡΘΑ, ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ,  ΣΕ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΝΑ ΔΙΑΦΥΛΑΤΕΙΣ ΣΤΙΣ ΟΡΘΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΟΥ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ, ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΑΥΤΟΣ  

Η ΑΝΔΡΕΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΝΑ ΑΚΡΟ ΤΗΣ ΔΕΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΑΚΡΟ ΤΗΣ ΘΡΑΣΥΤΗΤΑΣ

ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΔΡΕΙΑ

ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΙΛΙΑ,(ΛΕΙΠΟΨΥΧΙΑ), ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΑΝΔΡΕΙΑ Ή ΑΝΑΝΔΡΕΙΑ.

ΑΝΑΝΔΡΕΙΑ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΥΜΙΚΟΥ, (ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΦΟΡΤΙΣΗΣ), ΟΤΑΝ Ο ΦΟΒΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΑ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗΣΗ, ΟΤΑΝ Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΙΣΤΑ ΑΝΥΜΠΟΡΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΟΡΘΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΑΤΟΛΜΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ, ΝΑ ΠΑΡΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ  ΚΑΙ ΟΤΑΝ Η ΦΟΒΙΑ ΤΟΝ ΕΓΚΛΩΒΙΖΕΙ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΓΕΝΩΝ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΓΕΝΟΣ.

ΟΙ ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΝΔΡΕΙΑ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Α) ΟΙ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΙ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΠΟΛΕΜΙΣΑΝ ΜΕ ΑΝΔΡΕΙΑ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ. ΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΡΙΘΜΗΤΟ ΠΛΗΘΟΣ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΑΛΑΛΑΖΕ ΓΥΡΩ ΤΟΥΣ, ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ.
ΕΙΧΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΑΝ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ ΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΧΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΜΕ ΑΡΕΤΗ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΩΣΕ Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΦΑΝΤΑΖΑΝ ΦΟΒΕΡΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ, ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ, ΚΑΙ ΔΡΑΣΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ ΜΕ ΝΟΗΣΗ. ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΟΣΟ ΑΚΡΑΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ, ΝΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΝ ΜΑΧΟΜΕΝΟΙ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ,  ΜΕ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΧΘΡΟ, ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΡΑΠΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΣΕ ΑΤΑΚΤΗ ΦΥΓΗ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΑΝΔΡΕΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΤΥΠΑ ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ.


Β) Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕ ΜΕ ΑΝΔΡΕΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕ ΣΤΗΝ ΜΑΧΗ ΣΤΑ ΓΑΥΓΑΜΗΛΑ.
ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΑΡΙΘΜΟ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΑΚΡΑΙΟ ΘΕΑΜΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΤΑΧΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΧΗ, ΔΕΝ ΔΕΙΛΙΑΣΕ, ΔΕΝ ΛΙΓΟΨΥΧΙΣΕ, ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ, ΑΛΛΑ ΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ, ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ, ΕΜΕΙΝΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΕ ΝΟΗΣΗ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΜΑΧΗ.  ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΜΕ ΚΑΘΑΡΟ ΜΥΑΛΟ, ΒΡΗΚΕ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΝΙΚΗΣΕ.

https://persefwnh.blogspot.com/2021/04/10.html