ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΑΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ”…ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΡΕΣΙΩΝΗ….


 ΚΑΠΟΤΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΧΑΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ “ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ”…ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΕΙΡΕΣΙΩΝΗ…..ΤΙ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΓΙΝΟΤΑΝ;;;


Ο ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΚΛΑΔΟΥ ΕΛΙΑΣ(ΚΟΤΙΝΟΣ), ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΛΕΥΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΙΡΛΑΝΤΕΣ ΑΠΟ ΜΑΛΛΙ…ΚΡΕΜΟΥΣΑΝ ΔΕ, ΕΠΑΝΩ, ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ(ΣΥΚΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ, ΚΑΣΤΑΝΑ, ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ)…ΕΒΑΖΑΝ ΕΠΙΣΗΣ ΦΙΑΛΕΣ ΑΠΟ ΛΑΔΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ…..
ΑΥΤΟ ΓΙΝΟΤΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΥΑΝΕΨΙΑ…
Η ΕΙΡΕΣΙΩΝΗ ΠΕΡΙΦΕΡΟΤΑΝ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΥΑΝΕΨΙΩΝΟΣ ΜΗΝΟΣ (22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ – 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ) ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ «ΑΜΦΙΘΑΛΗ», ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΖΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΨΑΛΛΑΝ «ΤΙΣ ΚΑΛΕΝΔΕΣ» (ΚΑΛΑΝΤΑ) ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ, ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΦΙΛΟΔΩΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗ Η ΤΗΝ ΚΥΡΑ.

ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΦΘΑΝΑΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΠΙΤΙΑ, ΙΔΙΩΣ ΣΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ, ΚΡΕΜΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΙΡΕΣΙΩΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΩΠΟΡΤΑ ΤΟΥΣ, ΟΠΟΥ ΕΜΕΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ ΕΤΟΥΣ, ΟΠΟΤΕ, ΑΦΟΥ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΣΑΝ ΤΗΝ ΝΕΑ, ΚΑΤΕΒΑΖΑΝ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΑΙΓΑΝ. ΚΑΤΑ ΤΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ, ΕΝΑΣ «ΑΜΦΙΘΑΛΗΣ» ΝΕΑΡΟΣ ΠΕΡΙΕΧΥΝΕ ΤΗΝ ΕΙΡΕΣΙΩΝΗ ΜΕ ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ ΑΜΦΟΡΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΕΜΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ.

ΤΑ «ΠΥΑΝΕΨΙΑ» Η «ΠΥΑΝΟΨΙΑ» ΗΤΑΝ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΜΕ ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΘΥΣΙΑ ΚΑΡΠΩΝ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΩΝ, ΕΝΩ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΛΑΣΙΚΗ ΕΠΟΧΗ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΑΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ ΤΩΝ ΘΗΣΕΙΩΝ. O ΛΥΚΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ Η ΓΙΟΡΤΗ ΟΝΟΜΑΖΟΤΑΝ «ΠΥΑΝΟΨΙΑ», ΕΝΩ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΟΥΣΑΝ «ΠΑΝΟΨΙΑ», ΓΙΑΤΙ «ΦΑΙΝΟΝΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΡΠΟΙ».

ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΤΡΟΠΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΑΝΗΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ…..ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΗΤΑΝ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ…ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΗΣΑΝ……ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΒΡΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙ….ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ…ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΤΡΟΠΟΣ…..ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΜΑΣ….

ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΠΗΓΗ