ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ, ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ


Άρθρο 455 - Αστικός Κώδικας

Ο δανειστής μπορεί με σύμβαση να μεταβιβάσει σε άλλον την απαίτησή του χωρίς τη συναίνεση του οφειλέτη (εκχώρηση).

Άρθρο 460 - Αστικός Κώδικας
Ο εκδοχέας δεν αποκτά δικαίωμα απέναντι στον οφειλέτη και στους τρίτους πριν ο ίδιος ή ο εκχωρητής αναγγείλει την εκχώρηση στον οφειλέτη.

ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ, ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΝΑ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΤΟΥΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ, ΑΦΟΥ ΟΜΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ Ο ΟΦΕΙΛΕΤΗΣ. ΚΑΙ ΓΕΝΑΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟ;

Π.Χ. ΑΝ ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ, ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΕΙ ΣΕ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ. ΛΟΓΙΚΑ Η ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΗ ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. ΑΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ. Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ. ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ LEHMAN BROTHERS.

ΠΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ; 
ΖΗΤΑΕΙ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ Ή ΔΑΝΕΙΖΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ Ή ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΑΝΕΙΣΕ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΕ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΑ ΧΑΡΙΣΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΦΟΒΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ [ΔΕΣ ΚΥΠΡΟ].

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΜΩΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΕΙ. ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ; ΤΩΡΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΔΕN ΧΡΩΣΤΑΓΕ ΠΡΙΝ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΑΝΕΙΟ ΕΙΣ ΔΙΠΛΟΥΝ. ΔΗΛΑΔΗ, ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΥΝ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ.

ΠΑΜΕ ΛΙΓΟ ΣΤΙΣ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΑΤΗ;

ΠΗΡΑΝ ΔΑΝΕΙΟ! ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΣ ΒΡΕ....ΝΑΙ, ΑΥΤΑ!


ΑΛΛΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΕΙΧΑΝ ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ Ε;

ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΧΑΣΕΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΑΦΙΟΖΙΚΑ ΜΑΓΑΖΙΑ. ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑ. ΣΕ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΜΟΝΟ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ. ΟΤΙ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ ΝΑ ΑΡΠΑΞΕΙΣ. ΤΩΡΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΤΟΝ ΔΙΠΛΑΝΟ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΜΟΥΤΡΑ ΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕΣ.


Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΟ ΘΑΡΡΟΣ. ΣΤΟ ΔΙΝΕΙ Η ΙΔΙΑ. ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ, ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΟΠΛΑ ΓΝΩΣΗΣ. ΓΙΑΤΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΗΤΟΙ.


ΘΑ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ, ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Ή ΚΑΙ ΔΟΓΜΑΤΩΝ.


Η ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΕΠΙΛΟΓΗ.
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ