ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΝΟΜΟΣ 4629/2019 ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΩΝ


ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘΜ. 4629/2019

ΦΕΚ 154/Α/10-10-2019

Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών «Repsol Exploracion S.A.» και «Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία» για την παραχώρηση του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στη θαλάσσια περιοχή «Ιόνιο», Δυτική Ελλάδα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

Άρθρο πρώτο
Κύρωση της Σύμβασης Μίσθωσης
Κυρώνεται και αποκτά ισχύ νόμου η Σύμβαση Μίσθωσης του δικαιώματος έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων για τη θαλάσσια περιοχή «Ιόνιο», Δυτική Ελλάδα, που υπογράφηκε στην Αθήνα στις 9/4/2019, μεταξύ αφενός της Ελληνικής Δημοκρατίας, νομίμως εκπροσωπούμενης από την Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων Α.Ε. και αφετέρου των εταιρειών «Repsol Exploracion S.A.» και «Ελληνικά Πετρέλαια Ανώνυμη Εταιρεία», η οποία εγκρίθηκε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το κείμενο της οποίας ακολουθεί στην ελληνική και αγγλική γλώσσα:
(Ακολουθεί το κείμενο της Σύμβασης Μίσθωσης για το οποίο βλέπε στο οικείο ΦΕΚ)

Άρθρο δεύτερο
H ισχύς του παρόντος αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Παραγγέλλομε τη δημοσίευση του παρόντος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και την εκτέλεσή του ως νόμου του Κράτους.
Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2019
  
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ Β. ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ  
Οι Υπουργοί 
Οικονομικών XΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ 
Ανάπτυξης και Επενδύσεων ΣΠΥΡΙΔΩΝ - ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ 
Εξωτερικών ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ 
Εθνικής Άμυνας ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ


ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΛΠΙΔΕΣ ΟΤΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΞΕΛΑΣΠΩΣΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΣ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ, ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΕ ΣΤΟ ΦΕΚ 154/2019. ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 31 ΜΟΥ ΜΟΙΑΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΤΙ ΟΠΩΣ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ. ΟΛΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ, ΚΑΙ ΘΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΩΡΑ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Ή ΤΩΝ ΚΕΡΔΩΝ.
Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΚΤΡΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΛΕΞΗ ΕΩΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΟΝ ΜΕΓΙΣΤΟ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΘΕΣΕΙ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΚΛΟΠΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ ΝΟΜΙΜΗ, ΚΑΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. ΟΛΑ ΤΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΣΕ ΠΡΟΔΩΣΑΝ. ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ. ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ. ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΓΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΑΤΑΝΕ ΩΣ ΒΟΘΡΟΛΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΚΑΘΑΡΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ,  ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟ ΓΕΝΟΣ ΜΑΣ. 

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΘΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ
ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΜΙΑΡΗ ΕΛΕΝΗ