ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΘΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΣΩΜΑ;


ΣΥΝΤΑΓΜΑ 2008 
 
ΣΥΝΤΑΓΜΑ 2019

'Αρθρο 32: (Εκλογή)

*1. H εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη Bουλή γίνεται με ονομαστική ψηφοφορία και σε ειδική συνεδρίαση, που συγκαλείται από τον Πρόεδρο της Bουλής έναν τουλάχιστο μήνα πριν λήξει η θητεία του εν ενεργεία Προέδρου της Δημοκρατίας, κατά τα οριζόμενα στον Kανονισμό της Bουλής.
Σε περίπτωση οριστικής αδυναμίας του Προέδρου της Δημοκρατίας να εκπληρώσει τα καθήκοντά του, κατά τους ορισμούς του άρθρου 34 παράγραφος 2, καθώς επίσης και σε περίπτωση που ο Πρόεδρος παραιτηθεί, πεθάνει ή κηρυχθεί έκπτωτος κατά τις διατάξεις του Συντάγματος, η συνεδρίαση της Bουλής για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας συγκαλείται μέσα σε δέκα ημέρες το αργότερο αφότου έληξε πρόωρα η θητεία του προηγούμενου Προέδρου.
2. H εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας γίνεται σε κάθε περίπτωση για πλήρη θητεία.
3. Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται εκείνος που συγκέντρωσε την πλειοψηφία των δύο τρίτων του συνολικού αριθμού των βουλευτών.
Aν δεν συγκεντρωθεί η πλειοψηφία αυτή, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ύστερα από πέντε ημέρες.
Aν δεν επιτευχθεί ούτε στη δεύτερη ψηφοφορία η οριζόμενη πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ακόμη μία φορά ύστερα από πέντε ημέρες, οπότε εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε την πλειοψηφία των τριών πέμπτων του όλου αριθμού των βουλευτών.
* ****4. Αν δεν επιτευχθεί ούτε και στην τρίτη ψηφοφορία η αυξημένη αυτή πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ύστερα από πέντε ημέρες και εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Αν δεν επιτευχθεί ούτε αυτή η πλειοψηφία, η ψηφοφορία επαναλαμβάνεται ύστερα από πέντε ημέρες και εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε τη σχετική πλειοψηφία. Σε περίπτωση ισοψηφίας, εκλέγεται Πρόεδρος της Δημοκρατίας εκείνος που συγκέντρωσε το μεγαλύτερο αριθμό ψήφων στην πρώτη ψηφοφορία της προηγούμενης παραγράφου.
5. Aν η Bουλή είναι απούσα, συγκαλείται εκτάκτως για να εκλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατά τους ορισμούς της παραγράφου 4.
Aν η Bουλή έχει διαλυθεί με οποιονδήποτε τρόπο, η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αναβάλλεται ώσπου να συγκροτηθεί σε σώμα η νέα Bουλή και μέσα σε είκοσι ημέρες, το αργότερο, από τη συγκρότησή της, σύμφωνα με όσα ορίζονται στις παραγράφους 3 και 4, αφού τηρηθούν και οι ορισμοί της παραγράφου 1 του άρθρου 34.
6. Aν η διαδικασία για την εκλογή νέου Προέδρου, που ορίζεται στις προηγούμενες παραγράφους, δεν περατωθεί εγκαίρως, ο ήδη Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξακολουθεί να ασκεί τα καθήκοντά του και μετά τη λήξη της θητείας του ώσπου να αναδειχθεί νέος Πρόεδρος


ΠΑΡΑΤΗΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΡΗΤΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ ΝΑ ΕΚΛΕΞΕΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

ΣΤΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΑΙΡΕΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 4 ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 5 ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΑ. ΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΤΕΤΟΙΟ ΦΕΚ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΕ ΣΩΜΑ ΔΙΟΤΙ ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΟΜΟΥΣ ΕΝΑ ΟΡΓΑΝΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΣΤΑΘΕΙ Η ΒΟΥΛΗ ΣΕ ΣΩΜΑ. 
ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΤΑΣΜΑ. 
ΑΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, ΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΨΗΦΙΣΜΕΝΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ.

ΟΜΩΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΤΟΠΗΜΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΧΕ Η ΒΟΥΛΗ ΣΥΣΤΑΘΕΙ ΣΕ ΣΩΜΑ. ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 3 ΔΗΛΩΝΕΙ ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΩ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ. ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΔΥΝΑΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ. ΜΟΝΟ ΣΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ. ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΘΥΜΑΤΑ ΜΙΑΣ ΠΛΕΚΤΑΝΗΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΚΕΤΑ ΦΑΝΕΡΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΓΕΛΑΣΕΙ Ή ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ, ΑΛΛΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.

ΣΥΝΕΧΙΖΩ.... ΤΡΙΤΟ ΑΤΟΠΗΜΑ: Η ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΙΣΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ κ. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ 3, 4 ΚΑΙ 5 ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΝΕΟΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΥ, ΟΠΩΣ ΑΠΕΔΕΙΧΘΕΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΦΤΑΣΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣτΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ, ΔΕΝ ΕΙΔΕ ΟΤΙ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ;

ΤΑ ΑΤΟΠΗΜΑΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ. ΠΩΣ ΜΙΑ ΒΟΥΛΗ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΑΝΑΘΕΩΡΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ; ΠΩΣ ΜΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΒΟΥΛΗ ΨΗΦΙΖΕΙ ΝΟΜΟΥΣ; ΠΩΣ ΜΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ; ΠΩΣ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ; ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΕΣ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΕ ΣΩΜΑ;  ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ Η ΔΗΘΕΝ ΒΟΥΛΗ ΣΟΥ ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΣΤΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ; ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΤΟΥ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ! ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΩΣ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟΙ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΠΑΝΤΟΥ, ΕΜΕΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΒΟΥΛΗ ΤΟΥΣ. ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΣΑΣ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΙΝΑ. ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΙΑ ΣΑΣ. ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΜΕ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΟ ΤΡΟΠΟ. ΜΗΝ ΦΕΡΕΤΕ ΤΟ ΧΑΟΣ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ.

ΕΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΟΜΟΡΦΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΝΟΜΙΜΑ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΒΟΥΛΗ.

ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΤΑ ΦΩΝΗ, ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΟΜΟΝΟΑ ΣΕ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΟΒΕΙ ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΘΕ ΑΔΙΚΟ, ΘΕΣΜΟΘΕΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΤΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΝΟΜΟΙ. ΤΟ ΕΛΛΑΝΙΟ ΑΞΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΞΙΣΩΣΗ. ΤΗΝ ΙΣΟΔΥΝΑΜΙΑ, ΤΗΝ ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΦΘΕΡΙΑ. 

ΤΗΝ ΑΝΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΟΣΟ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΚΟΠΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΝΕΛΙΞΗ ΑΥΤΗ. 


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ, ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΣΒΗΣΕΙ ΠΟΤΕ!ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 
ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΙΦΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Η ΔΙΚΑΙΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ