ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΑ ΔΟΓΜΑΤΑ;
Ο ΠΑΡΩΝ ΝΟΜΟΣ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΟΓΜΑΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ. ΜΑΣ ΔΗΛΩΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΕΝΩ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΚΤΕΣ ΑΛΛΕΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ, ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΩΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟ. ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟ; ΠΩΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΗΛΩΝΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ; ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ; Ο ΔΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ; ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΤΟ ΦΕΚ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ, ΔΙΟΤΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 2 ΑΠΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΩΣ ΚΕΦΑΛΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ ΤΟΥ, ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΝ ΟΝΟΜΑΤΙ ΚΥΡΙΟ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟ. 

ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΕΔΩ ΜΕ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ, ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. ΕΚΤΟΣ ΑΥΤΟΥ, ΔΗΛΩΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΤΗΡΕΙ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙ. ΚΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ; ΑΠΟ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΤΗΚΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ; ΠΟΙΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΕΔΩΣΕ; ΝΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΛΙΓΟ; 

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΟΥ, ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ. (ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΙΕΣ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ https://erifylh.blogspot.com/2020/08/blog-post_25.html). ΠΑΡΑΧΩΡΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΔΙΚΑΙΟ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΙ. ΑΡΑ ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΙ Η ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ. ΟΧΙ ΕΝΑ ΔΟΓΜΑ-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΕΔΩ ΩΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΑΠΟΙΟΥ ΘΕΟΥ.

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΠΟΥ ΕΙΣΑΓΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΧΩΡΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ, ΜΟΝΟ ΩΣ ΔΟΥΛΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙ, ΚΑΙ ΩΣ ΠΡΟ'Ι'ΟΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΥΤΗΣ. 
ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΦΟΣΟΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕ ΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΤΟ ΔΟΓΜΑ-ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΕΝΩ ΟΦΕΙΛΕ ΝΑ ΤΗΝ ΕΝΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΣΥΣΤΗΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΠΛΕΟΝ ΤΟ ΔΟΓΜΑ-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΣΚΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. ΕΔΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΘΟΥΝ ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΜΕ ΝΟΗΣΗ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ. 
ΤΟ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ, ΘΑ ΕΔΙΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΥΤΟΚΛΗΤΟ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΘΕΟΣ, ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ; ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ. ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ, Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΑΠΕΙ.

ΤΟ ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ. ΕΦΟΣΟΝ ΑΤΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΣΕΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΟΥ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ; ΝΙΩΘΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΟΣ ΔΟΥΛΟΣ; 

ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΛΕΒΕΙ ΚΑΤΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟΠΟΙΗΘΕΙ ΕΙΤΕ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ, ΕΙΤΕ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗ. ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΟΓΜΑ, ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΚΛΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΣΟΥ, ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ. ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ. Ή ΘΑ ΣΕ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΕ ΣΦΑΓΗ Ή ΘΑ ΣΕ ΑΝΑΚΑΤΩΣΕΙ ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙ ΤΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.
ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ.... ΟΤΑΝ ΠΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΦΕΚ 5/1844 ΑΡΙΘΜΟΣ 1, ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ. ΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΝ ΛΟΓΟ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑ. ΚΑΙ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ Η 4η ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΕ.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ. ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΗ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΔΟΓΜΑ Ή ΚΟΜΜΑΤΟΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΑΠΙΟΥΣ ΕΞΑΓΟΡΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ. 
ΑΥΤΟ ΚΑΝΕΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ. ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΜΟΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΚΑΘΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΘΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ. ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΗΘΕΙ ΜΙΑ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ. ΕΛΑ ΚΑΙ Ε.ΣΥ.

ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ 
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΡΗΤΗΣ
Ε.ΣΥ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ 
ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΕΡΙΦΥΛΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
Η ΔΙΚΑΙΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ