ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Τώρα καταλαβαίνεις τους όρους των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ;


Διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο από το pronews.gr, μου γεννήθηκε η περιέργεια για το αν οι αναγνώστες κατανόησαν με όσα γράφει, αν τελικά βγήκαμε ποτέ από τα μνημόνια.

Έτσι δεν μας είπε ο ΣΥΡΙΖΑ; Πως βγήκαμε από τα μνημόνια άσχετα αν το χρέος είναι μεγαλύτερο από όταν μπήκαμε.

Δεν είναι όμως μόνο το μνημόνια σαν μια γενική έκφραση. Είναι και οι όροι αυτών, όπως και σε πιο δίκαιο είμαστε πλέον ενταγμένοι.

Ξεκινάει λοιπόν το άρθρο με τα παρακάτω:


Η Άνγκελα Μέρκελ μιλώντας την Τετάρτη στη βουλή στο πλαίσιο της Ώρας της Καγκελαρίου, με αφορμή την ανάληψη από την Γερμανία της προεδρίας της ΕΕ, ανέπτυξε την γερμανική και ευρωπαϊκή στρατηγική για την Τουρκία, η οποία περιλαμβάνει το μοίρασμα των κοιτασμάτων της Μεσογείου!

Εδώ η καγκελάριος δείχνει ξεκάθαρα πως η Μεσόγειος (μέση γη) και το Αιγαίο ανήκουν στην Ευρώπη. Αυτά βάσει μνημονίου και του άρθρου 28 του συντάγματος που μιλάει για την Ευρωπαϊκή ενοποίηση. 

Ας δούμε σε αυτό το σημείο κάποια σημεία από τα μνημόνια:


Βλέπουμε ξεκάθαρα λοιπόν, πως στο μνημόνιο του 2013 ισχύει το αγγλικό δίκαιο, και πως το δικαιούχο κράτος μέλος, η Τράπεζα της Ελλάδος (που δεν είναι ελληνική) και το ΤΧΣ παραιτούνται κάθε ασυλίας. Αυτά το 2013. 

Το 2010 έχει προηγηθεί το πρώτο μνημόνιο με τον νόμο 3845/2010 και τον "κρυφό" νόμο 3847/2010. Η Δανειακή Σύμβαση της Ελλάδας, που συνάφθηκε στις 8 Μαΐου 2010 μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας Α.Ε, των υπολοίπων κρατών της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ.

Με το άρθρο 14 παρ. 5 της σύμβασης η Ελλάδα παραιτείται ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ και ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ από τις ασυλίες προστασίας της εθνικής κυριαρχίας. Κάτι που το βλέπουμε έμπρακτα και σε κάθε τι συμβαίνει όσο αφορά την εθνική μας κυριαρχία.

Τότε «έβαλαν» μια φωνή οι δικηγόροι και ξαφνικά το θέμα ξεχάστηκε!!!
Ας θυμηθούμε τι έγραφαν στο site του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών.

Επιπλέον, σε όλα τα μνημόνια υπάρχει ο όρος που εκτός αν απαγορεύεται από το αναγκαστικό δίκαιο.
Δηλαδή ως αυτόχθονας Έλληνας Ιθαγενής μπορείς να κάνεις την ανατροπή. Μιας και δεν έχουν εκχωρήσει την εθνική μας κυριαρχία, αλλά τη διαχείριση αυτής που γίνεται από τα κόμματα και τη βουλή.
Αυτός είναι ένας λόγος που μέσω της εντολής αποπληρωμής που μπορείς να βρεις ΜΟΝΟ στους τοπικούς δημοτικούς οργανισμούς Ε.ΣΥ δηλώνεις τη κυριαρχία σου (βλέπε παραπάνω - εικόνα)

Διαβάστε το άρθρο του Pronews.gr αυτούσιο και εξηγείστε μου αν αναφέρεται πουθενά η Ελλάδα.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αφού αρχικά επισήμανε τις «στρατηγικές σχέσεις Τουρκίας-Γερμανίας» πρόσθεσε ότι η Ευρώπη χρειάζεται μια συνεκτική στρατηγική στις σχέσεις της με την Άγκυρα, η οποία θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι είμαστε στενά συνδεδεμένοι.
Όσον αφορά τη Μεσόγειο και τις τουρκικές γεωτρήσεις η Καγκελάριος δήλωσε πως η Γερμανία θέλει να είναι δίκαιη με την Τουρκία, ενώ επιβεβαίωσε και γερμανική διαμεσολάβηση για το πρόσφατο τηλεφώνημα Κ.Μητσοτάκη- Ρ.Τ.Ερντογάν. 

«...Τώρα έχουμε το επιβαρυντικό στοιχείο ότι η Τουρκία διεξάγει γεωτρήσεις ανοιχτά της Ελλάδας και της Κύπρου, για τις οποίες υπάρχει μεγάλη αντιπαράθεση, εργαζόμαστε προκειμένου να υπάρξουν πάλι συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων, όπως συνέβαινε μέχρι το 2016», είπε η κ. Μέρκελ,  

«Η Γερμανία προσπαθεί να φανεί δίκαιη σε όλες τις πτυχές της σχέσης της με την Τουρκία, αλλά λειτουργούμε σε συνεργασία με τη Γαλλία», πρόσθεσε.

Είναι χαρακτηριστικό πως η Καγκελάριος, κρατώντας ίσες αποστάσεις, ούτε πρόφερε τις λέξεις «ελληνική υφαλοκρηπίδα» και «κυπριακή ΑΟΖ» και αρκέστηκε σε γενικούς όρους, δίχως κανένα περιεχόμενο, όπως το «ανοιχτά» και το «υπάρχει αντιπαράθεση» για να περιγράψει τόσο τα σημεία όσο και την κατάσταση που επικρατεί γύρω από τις τουρκικές γεωτρήσεις
.
Παράλληλα, η αναφορά σε «προσπάθεια για συνομιλίες μεταξύ των μερών» αλλά και στη «δικαιοσύνη», συνθέτουν ένα ανησυχητικό τοπίο σχετικά με τις πιέσεις που θα δεχθεί ή ήδη δέχεται η ελληνική πλευρά για μία «win-win» συμφωνία εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας με την Άγκυρα.Λέτε τελικά τα λόγια της Μπενάκη το 2005 να ήταν προφητικά;