ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ, ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ!


Τον Οκτώβρη του 2012 ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Χανίων Γιάννης Πενταγιώτης σε ανοιχτή επιστολή που αναρτησε στο σάιτ dikastis.blogspot.gr απευθυνόταν προς τους συναδέλφους του, προκειμένου να υπερασπισθεί την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων του κλάδου ενάντια στα δολοφονικά μνημόνια, κατήγγειλε ανοιχτά  την προκλητική παραβίαση του Συντάγματος από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, την κατεδάφιση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων καθώς και την δολοφονική και απαράδεκτη απόφαση του ΣτΕ να κρίνει συνταγματικά τα γενοκτονα μνημόνια. Κατάγγειλε την κυβέρνηση ως κυβέρνηση δοσίλογων που υπηρετούν καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες. Μιλά για βουλή οπερέτα και καθεστώς δήθεν κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που νομοθετεί ενάντια στην βούληση του ελληνικού λαού.  
Ως δικαστής γνώριζε πολύ καλά τι καταγγέλλει και πόσο παράνομο είναι το καθεστώς κατοχής που διοικεί την χώρα.

Διαβάστε όλη την επιστολήΚινητοποιήσεις δικαστών και εισαγγελέων

Συνάδελφοι δικαστές και εισαγγελείς σαν απάντηση στους ελάχιστους συναδέλφους που αντιδρούν στις κινητοποιήσεις μας αλλά και στις αμφιβολίες και στις αντιρρήσεις που ήδη εγείρονται για την κλιμάκωση του αγώνα, τις οποίες σέβομαι, αλλά δεν υιοθετώ αναφέρω τα κάτωθι:

Αγωνιζόμαστε ως κλάδος, ως ανεξάρτητη εξουσία ενάντια στην προκλητική παραβίαση του Συντάγματος από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία, ενάντια στην κατεδάφιση όλων των κοινωνικών δικαιωμάτων, ενάντια στην ισοπέδωση της παιδείας και της υγείας του λαού μας, ενάντια στη γενοκτονία που επιχειρείται εις βάρος όλων μας με την μείωση των μισθών και των συντάξεων σε επίπεδα μη βιώσιμα στα πλαίσια δήθεν του αποκαλούμενου δημοσίου συμφέροντος το οποίο όπως φαίνεται σύμφωνα με την 668/20-2-2012 απόφαση του ΣτΕ, που έκρινε συνταγματικό το μνημόνιο σε όλα τα μέτρα του υπερισχύει του ίδιου του Συντάγματος των άρθρων που κατοχυρώνουν τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα και αγαθά και της ΕΣΔΑ.

Εδώ υπάρχει και μια αντίφαση και ειρωνεία των σοφών του ΣτΕ καθώς όλα τα μέτρα που λαμβάνονται στα πλαίσια του δημοσίου συμφέροντος για τη λειτουργία του κράτους και της κοινωνίας μας συγχρόνως τα ίδια μέτρα καταστρατηγούν, ισοπεδώνουν το δημόσιο συμφέρον και καταστρέφουν την κοινωνία μας για το καλό της οποίας εφαρμόζονται. 
Αγωνιζόμαστε ενάντια στο καθεστώς κατοχής που έχουν επιβάλλει η Τρόικα, οι σύμβουλοί τους, οι αξιωματούχοι της ευρωπαϊκής ένωσης και του ΔΝΤ και οι ντόπιοι και ξένοι τραπεζίτες.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην κυβέρνηση «δωσίλογων» που προσφέρουν γη και ύδωρ στους δανειστές μας εξοντώνοντας το λαό μας με την κατάλυση κάθε είδους εργασιακού και κοινωνικού δικαιώματός του.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στο φαύλο αυτό καθεστώς της δήθεν κοινοβουλευτικής δημοκρατίας το οποίο νομοθετεί ενάντια στη θέληση και βούληση του λαού υποστηρίζοντας ότι διαθέτει λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στη λειτουργία της βουλής οπερέτας και της κυβέρνησης «yes men» που έχουμε, που νομοθετούν πάντα με δημοκρατικό τρόπο ψηφίζοντας όλα τα μέτρα που οδηγούν στην εξόντωση το λαό μας και στη διάλυση το κράτος μας, σε ένα άρθρο, για να μην υπάρξουν αντιδράσεις και διαρροές. Αλήθεια τι δημοκρατική πρακτική που είναι αυτή. Την επικροτούμε ως δικαστική εξουσία.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ανεργία που έχει ξεπεράσει το 30%, αγωνιζόμαστε για τις οικογένειες των 3.000 συμπολιτών μας που αυτοκτόνησαν μην αντέχοντας την εξαθλίωση που τις οδήγησε η νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνησή μας.

Αγωνιζόμαστε ενάντια στον ορυμαγδό των νέων αυτών μέτρων λιτότητας και ισοπέδωσής μας, τα οποία κατά τους κυβερνώντες παίρνονται για το καλό μας και για να υπάρξει ανάπτυξη, όμως εδώ και δύο χρόνια συνεχώς βαθαίνει η ύφεση και δεν υπάρχει διέξοδος και τέλος
Αγωνιζόμαστε για την εθνική μας κυριαρχία και ανεξαρτησία. Αλήθεια μήπως δεν έχετε αντιληφθεί ότι ήδη ζούμε σε καθεστώς κατοχής, δουλείας, αποικιοκρατίας γερμανικής προέλευσης. Ποιος πιστεύει ότι είμαστε ελεύθερο και κυρίαρχο κράτος που θα δώσει ένα τέλος στην αυτοκαταστροφή του, στο φαύλο κύκλο που μας οδηγεί η προδοτική αυτή πολιτική που δήθεν υπερασπίζεται τα συμφέροντά μας ως ελληνικό κράτος και πολίτες.
Αγωνιζόμαστε ενάντια στην απώλεια της εθνικής μας ανεξαρτησίας, στην αμετάκλητη και άνευ όρων παραίτησή μας από την εθνική κυριαρχία στην οποία προβήκαμε στο άρθρο 14 παράγραφος 5 της δανειακής σύμβασης που υπόγραψε ο υπουργός οικονομικών το Μάιο του 2010 χωρίς την έγκριση και κύρωσή της από τη βουλή και με βάση την οποία εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας οι εκπρόσωποι της Τρόικας και του ΔΝΤ, οι οποίοι με τις ευλογίες των πολιτικών μας συμπεριφέρονται σαν να βρίσκονται σε αποικία ή μήπως βρίσκονται.

Αγωνιζόμαστε για να διατηρήσει ο καθένας το σπίτι του που με μόχθο και κόπο και με τις οικονομίες του έφτιαξε και αγόρασε και να μη του το πάρει η τράπεζα γιατί με την περικοπή του μισθού του δεν έχει πια τα χρήματα για να πληρώνει το στεγαστικό του δάνειο.

Αγωνιζόμαστε για να έχουν τα παιδιά μας μέλλον σε αυτό τον τόπο και όχι να μεταναστεύουν, να μένουν άνεργα και να αμείβονται με 500 ευρώ. 
Αγωνιζόμαστε για να παραμείνουμε ελεύθεροι πολίτες με γνώμη και άποψη και όχι δούλοι, απλοί διεκπεραιωτές και εφαρμοστές των άθλιων νόμων που ψηφίζει η βουλή αυτή των άθλιων εκπροσώπων μας οι οποίοι για άλλη μια φορά αφού υφάρπαξαν την ψήφο του λαού μας με ψευδή διλήμματα περί δήθεν καταστροφή μας αν δεν ακολουθήσουμε πιστά τις οδηγίες των δανειστών μας θεωρούν ότι έχουν τη λαϊκή νομιμοποίηση και εντολή.

Η μέχρι τώρα στάση μας και η κλιμάκωση του αγώνα μας όχι μόνο δεν είναι αντισυνταγματική και παράνομη όπως θέλουν μερικοί να πιστεύουν και να παρουσιάσουν αλλά αντίθετα υπηρετεί το λαό και το Σύνταγμα που καλούμαστε να εφαρμόσουμε.
Αγωνιζόμαστε για να σταματήσει η προκλητική ισοπέδωση των ατομικών, κοινωνικών, εργασιακών δικαιωμάτων του λαού μας.

Αγωνιζόμαστε για την προστασία των αδύνατων.

Αγωνιζόμαστε για να μην εξαφανιστεί η φυλή μας, το έθνος μας, η Ελλάδα μας, ο τόπος μας που τόσο ξεδιάντροπα αφανίζεται από τους δήθεν αντιπροσώπους του, από αυτούς που είναι βουτηγμένοι στη διαφθορά και στην ανομία
Ας πληροφορηθεί λοιπόν η ηγεσία μας, η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ο Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου καθώς και οι εκλεκτοί συνάδελφοι που διαφωνούν με τη στάση μας ότι αγωνιζόμαστε για όλα τα ανωτέρω.

Η μόνη διέξοδος στην κρίση είναι η σθεναρή και αποφασιστική στάση μας για να τεθεί τέρμα στην καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου και δικαιοσύνης που βιώνουμε και για να υπάρξει μέλλον στον τόπο μας. Διαφορετικά αν πάψει να υφίσταται και ο θεσμός της δικαστικής εξουσίας, της δικαιοσύνης που τώρα τελευταία με αφορμή τις κινητοποιήσεις μας βάλλεται από παντού και κυρίως από το εσωτερικό του, την ηγεσία του αλλά και τους ίδιους τους λειτουργούς του δεν θα υπάρχει, δεν θα έχει μείνει όρθιο τίποτα πια. 
Τότε ας συνεχίσουμε να μασάμε το κουτόχορτο που μας προσφέρουν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, οι εργολάβοι – καναλάρχες και οι πολιτικοί πάτρωνές τους που θαυμάζουμε στη βουλή και ας συμμορφωθούμε με τις υποδείξεις. 
Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία.

Γιάννης Πενταγιώτης, 
Εισαγγελέας Πρωτοδικών
ΠΗΓΗ https://olympia.gr 

Το άρθρο αυτό εγκωμίασε στο διαδίκτυο, με συνημμένο σχόλιο η επίσης Εισαγγελέας Κεφαλλονιάς κα ΒΙΚΤΩΡΙΑ ΜΑΡΣΙΩΝΗ ως εξής: “ΜΠΡΑΒΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”

 ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΓΙΝΕ ΣΑΛΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΜΑΣΟΝΙΚΑ ΑΝΔΡΙΚΕΛΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣΟΝΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ

Άμεσα, η διορισμένη από τη κυβέρνηση πάντα ηγεσία της τυπικά ανεξάρτητης δικαστικής εξουσίας, μέσω του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τεντέ, παρέπεμψε, στις 3/2/2013, στο επταμελές πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου τους εν λόγω Εισαγγελείς Γιάννη Πενταγιώτη και Βικτώρια Μαρσιώνη … «για ανάρμοστη προς την ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού συμπεριφορά, φρασεολογία ξένη προς τις παραδόσεις του δικαστικού σώματος, του δημοκρατικού πολιτεύματος, της Βουλής, αλλά και των δικαστών του Συμβουλίου της Επικρατείας.» Μάλιστα, ο κ. Τέντες, με έγγραφό του, είχε ενημερώσει τη βουλή για την πειθαρχική έρευνα, που διέταξε, προκειμένου όσοι βουλευτές επιθυμούν, να κινηθούν αυτοτελώς και ποινικά σε βάρος των δύο εισαγγελέων!

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Με οριστική παύση κινδυνεύουν δυο δικαστές που εξέφρασαν αντιμνημονιακές απόψεις
Στο πειθαρχικό 2 εισαγγελείς γιατί έγραψαν στο διαδίκτυο για “κυβέρνηση δωσίλογων”

ΕΤΣΙ ΜΕΣΩ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΑ ΣΤΟΜΑΤΑ ΟΣΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΑΤΕΘΕΙΜΕΝΟΙ ΝΑ ΑΝΕΧΤΟΥΝ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ ΣΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΜΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΔΟΣΙΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΚΕΝΤΡΑ.

 Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΙΏΞΟΥΝ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

ΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΟΤΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Η ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΜΑΣ ΧΩΡΑΣ ΕΛΛΑΣ!